"Enter"a basıp içeriğe geçin

Doro, Gıda Kaybı ve İsraf Farkındalık Günü için önemli ipuçları paylaştı / Basın Bülteni – Karamandan.com

Doro, Gıda Kaybı ve Atık Farkındalık Günü için önemli ipuçları paylaştı

Dünyanın her köşesindeki tüketiciler tarafından güvenle tüketilebilir. yenilikçi ürünlerle Duru Gıda, 29 Eylül Uluslararası Gıda Kayıpları ve İsrafı Farkındalık Günü kapsamında gıda israfını ve israfını azaltmak için önemli ipuçları paylaştı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun gıda kaybı ve israfının önemine ilişkin kararı ile 29 Eylül, “Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü” olarak ilan edildi. Nüfus artışı ve buna bağlı olarak kaynakların bilinçsizce tüketilmesi, uluslararası arenada gıda kaybı ve israfını azaltma sorunlarını gündeme getirmektedir.

Gıda mühendisi Ais Duru, “2021 BM Gıda Atıkları Endeksi Raporu’na göre Türkiye’de her yıl kişi başı 93 kilogram ve toplamda 7,7 milyon ton gıda çöpe atılıyor. Buna bağlı olarak su gibi kaynakların büyük bir israfına neden oluyor. Toprak, enerji, emek ve sermaye de küresel ısınmayı/iklim değişikliğini etkiliyor.Kaynakları iyi planlayarak kullanmak zorundayız.Çünkü gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak bizim sorumluluğumuz.” dedi. Duru, zincirin en önemli halkası olan mutfaklarımızda gıda israfını ve israfını azaltmak için yapabileceğimiz önemli ipuçlarını paylaştı.

Sürdürülebilir gıda için bakliyat büyük önem taşıyor

Bakliyatların gıda sürdürülebilirliğini sağlamak için önemine dikkat çeken Duru, “Baliyat beslenmemizde çok önemli bir yer tutuyor; fasulye, nohut, mercimek, bezelye, bakla ve barbunya olarak biliniyor. dünya nüfusu için halen önemli bir sürdürülebilir gıdadır. Bakliyat tüketimi ve bakliyat çeşitliliği farklı popülasyonlara ve coğrafi bölgelere göre değişmekle birlikte insan beslenmesinde bakliyatın önemi çok yüksektir. Bakliyatlar besin içeriği açısından zengindir ve biyoyararlanım gösterirler; yani 100 gr pişmiş baklagiller içeriği sayesinde beslenme kalitesini artırmak için yeterlidir Diyet Proteince zengin baklagiller günlük ihtiyacımız olan enerjiyi sağlar Demir, folik asit, potasyum ve çinko içeriği sayesinde, beslenmemize yardımcı olur. Bu minerallerin diyetteki eksikliğini pirinçle karşılaştırıldığında baklagillerdeki potasyum 2 numara 11 Söylemek bundan çok daha fazlası. Potasyumun yüksek tansiyonun düşürülmesinde önemli rolü olduğu söylenebilir. Yapılan araştırmalara göre dünya nüfusunun yaklaşık %30’unun demir eksikliğinden muzdarip olduğu ve bunların çoğunun kadın ve çocuklarda olduğu bilinmektedir. Bu vakaların %50’sinin yetersiz beslenmeden kaynaklandığı bildirilmektedir. Pirinçle karşılaştırıldığında, bakliyat 2-16 kat daha fazla demir içeriğine sahiptir ve küresel bakliyat tüketiminin demir eksikliğini azaltmada önemli bir etkisi olacaktır. Folik asit hamilelik için gerekli bir mineraldir ve dünya genelinde kadınların %50’sinden azı hamilelik sırasında ek olarak folik asit almaktadır. Baklagiller folik asit içeriği bakımından zengindir ve bakliyatlar pirinçten 40 ila 60 kat daha fazla folik asit içerir. Artan bakliyat tüketimi, diyetteki folik asit seviyelerinin artmasına yardımcı olur. Bakliyat tüketiminin artmasıyla, baklagillerin çinko içeriği sayesinde, gelişmekte olan ülkelerdeki çocuklar arasında yaygın olan diyet çinko eksikliğinin azaltılmasına önemli ölçüde yardımcı olacağına inanılmaktadır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir